nieuws

Je verwacht het niet: monniken in Zwolle trekken de kroeg in

Hun normale domein is het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat in Zwolle, maar maandag verruilden drie kloosterbroeders hun veilige stek voor studentencafé Het Vliegend Paard in de binnenstad.
Ze brachten hun eigen bier mee: Zondag. Het is speciaal gebrouwen vanwege het 800-jarig bestaan van de Orde der Dominicanen.
Net als Dominicus 800 jaar geleden, willen de predikbroeders, want dat is hun bijnaam, naar buiten treden en de mensen opzoeken in de kroeg. 

Bierviltjes met levensvragen

Een café lijkt niet de juiste plek voor een diepgaand gesprek. Maar aan de hand van bierviltjes die speciaal voor dit doel zijn gemaakt, gaan de broeders het gesprek aan met de jongeren.
En die kunnen dat wel waarderen. Een studente: "Wat goed dat ze uit de beslotenheid van het klooster komen. Wat er gebeurt in het klooster? Ik heb geen idee!"

Goed gesprek

Maandagavond was een goede gelegenheid dat te vragen. Al vormde de harde muziek af en toe wel een belemmering voor een diepgaand gesprek. Broeder Jozef: "Ik voel me meer thuis in het klooster. Maar ook bij ons is het af en toe net een kroeg. En we houden van een goed gesprek." Het kloosterbier is in Nijmegen gebrouwen en draagt de naam Zondag: om te vieren, te delen en om stil te staan. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.