nieuws

COA neemt aanbod noodopvang asielzoekers in pand Tubantia in Enschede aan

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil gebruik maken van noodopvang in het vroegere pand van de Tubantia in Enschede. De gemeente had het pand aan de Getfertsingel eind vorig jaar beschikbaar gesteld voor de opvang van maximaal 500 asielzoekers voor een jaar. Â
De bewoners van de buurten rondom het pand zijn vanmorgen per brief door de gemeente geïnformeerd.

Verbouwing en vergunning

Wanneer de asielzoekers er komen wonen is nog onduidelijk: het COA is nog niet in het pand geweest. De eerste schouw is binnenkort, waarna wordt bepaald wat eraan verbouwd moet worden en welke vergunningen nodig zijn. Het COA kan nog afzien van het pand als het toch niet voldoet. "Maar die kans is heel klein, daar hebben we zelf natuurlijk ook naar gekeken", zo zegt een woordvoerder van de gemeente.   
Na de schouwen het besluit van het COA is het eerste overleg van de gemeente met een klankbordgroep met vertegenwoordigers uit de directe omgeving van de toekomstige opvang. Het vroegere Tubantiagebouw is eigendom van de gemeente en staat sinds vorig jaar leeg.

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijk wethouder voor Asiel en Integratie Jurgen van Houdt over de interesse van het COA: "Noodopvang van vluchtelingen in Enschede komt met deze stap dichtbij. We willen een goede samenwerking tussen de omwonenden vertegenwoordigd in de klankbordgroep, de veiligheidspartners, het COA en de gemeente op poten zetten. Zodat we onze humanitaire verantwoordelijkheid in het opvangen van vluchtelingen kunnen gaan nemen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.