nieuws

Coverband Beethoven op jacht naar nieuw bloed

Hoewel de band Beethoven nog steeds als een speer draait, willen bandleden van het eerste uur Steven, Marieke en Edwin plaats maken voor een volgende generatie. “Het geeft ons de mogelijkheid om Beethoven door te laten groeien en zo kunnen wij ons volledig op het management van de band storten", aldus Steven. De band is daarom op zoek naar een echte powerhouse als zangeres met een dijk van een stem en een energieke, jonge bassist.
De band werd door Steven opgericht in 1998. "In het begin speelden we vooral op bruiloften, pas later maakten we de overstap naar discotheken en openbare evenementen." Beethoven bracht de Dance in het coverband circuit. "Ook waren we voorloper in het gebruik van de nieuwste technieken. In 2005 begonnen wij al met een multimedia-spektakel met grote schermen waarop visuals, video’s en ook teksten werden afgebeeld."

Een nieuwe zangeres

De band heeft al de nodige audities gedaan. "Maar de goede zit er nog niet tussen", weet Marieke. "Dat is ook lastig, want de zangeres moet aan het hele pakket voldoen. Wij weten heel goed wat we willen." Het is niet zo dat de oprichters van de band helemaal stoppen. Steven: “Wij gaan met Edwin Grovell, ook een grondlegger van het eerste uur Beethoven Exclusive vormen. Een kleinere Beethoven-setting voor de exclusievere privé- en bedrijfsfeesten. Onder onze vleugels hebben we dan Beethoven, Beethoven Exclusive en The Young Beethoven."
Mensen die in aanmerking willen komen voor een auditie kunnen mailen naar info@beethovenmusic.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.