nieuws

Burgerforum Losser bekritiseert hoge parkeertarieven MST ziekenhuis Enschede

Nieuw ziekenhuis Medisch Spectrum Twente Enschede
Nieuw ziekenhuis Medisch Spectrum Twente Enschede
Burgerforum heeft in de commissie bestuur en samenleving van de gemeente Losser de 'absurd hoge' parkeertarieven van het Medisch Spectrum Twente bekritiseerd. De Losserse raadsfractie wil dat de kwestie in Regio Twente-verband aan de kaak wordt gesteld.
Wie een dag in het ziekenhuis verblijft is 20 euro en 80 cent kwijt. Dat is nogal wat als je een kind in het ziekenhuis hebt liggen en je daar als ouder zoveel mogelijk bij wilt zijn, aldus het verontruste raadslid Lies ter Haar.

Strippenkaart pas mogelijk na twee weken

Ze stelt dat in het verleden nog mogelijk was om bij een langer verblijf in het ziekenhuis een dagparkeerkaart te krijgen voor een paar euro. Voortaan kan pas na twee weken ziekenhuisverblijf een strippenkaart worden gekocht voor 5 x parkeren. Deze strippenkaart kost dan 13 euro en 90 cent. Een uur parkeren voor ziekenhuisbezoek kost 2,60 euro. 

Tarieven Van Heekgarage vallen onder beleid gemeente Enschede

Bezoekers van het Enschedese ziekenhuis zijn sinds de ingebruikname van de nieuwe MST-vestiging aan het Koningsplein aangewezen op de gemeentelijke parkeergarage onder het Van Heekplein. Burgerforum erkent dat de tarieven van de Van Heekgarage onder het gemeentelijke parkeerbeleid van de gemeente Enschede vallen, maar stelt ook dat het ziekenhuis een duidelijke streekfunctie heeft.
De inwoners van veertien Twentse gemeenten zijn op het ziekenhuis in Enschede aangewezen. Daar zou de gemeente Enschede rekening mee moeten houden, aldus Burgerforum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.