Worden er UFO’s in Overijssel waargenomen?

Al sinds jaar en dag worden er meldingen gedaan door mensen die onverklaarbare gebeurtenissen waarnemen in de lucht. Dennis Meenderink uit Enschede heeft dit met enige regelmaat: "Als je elke dag in de lucht kijkt zie je echt aparte, vreemde dingen." Vier jaar geleden is hij daarom gestart met het spotten van UFO’s.

Gewapend met foto- en filmapparatuur gaat Dennis samen met een collega spotter op pad om onverklaarbare zaken in ons luchtruim vast te leggen. "Niet alles wat we zien is meteen verdacht, ik ben niet zo doorgeslagen als veel andere UFO spotters", aldus Meenderink.

"Orange Orbs"

Wat hem al wel sinds 2012 bezig houdt zijn de zogenaamde "Orange Orbs" volgens Dennis zijn dit oranje energie bollen die boven de horizon zweven. Inmiddels heeft hij een eigen Youtube kanaal gevuld met filmopnamen van dit verschijnsel.

Een verklaring voor de vreemde bollen heeft hij in al die jaren nog niet kunnen vinden.

Sterrenwacht heeft verklaring
Bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop hebben ze echter wel een idee wat deze oranje bollen, vaak in de vorm van een hoefijzer, kan zijn. "Ik denk persoonlijk dat het contrails zijn", zegt Arnold Tukkers.

Hij is al ruim 25 jaar verbonden aan de sterrenwacht als sterrenkundige en heeft al duizenden meldingen verwerkt. "Het zijn vliegtuigen die opstijgen op bijvoorbeeld Schiphol en richting Engeland vliegen. Door de bolling van de aarde kun je dit over een afstand tot wel 150 km zien. Je kijkt het vliegtuig als het ware achter in zijn knalpijp", aldus Tukkers.


De sterrenkundige houdt wel een slag om de arm, want dat er dingen zijn die ook hij niet kan verklaren is wel zeker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cosmos Sterrenwacht Lattrop UFO Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren