nieuws

Contract voor regiotaxivervoer met Brookhuis in Oldenzaal wordt niet verlengd

Contract met Brookhuis wordt niet verlengd
Contract met Brookhuis wordt niet verlengd
Het contract dat zeven Twentse gemeenten hebben gesloten met regiotaxivervoerder Brookhuis in Oldenzaal wordt niet verlengd. Binnenkort start de aanbesteding waaruit per 1 juli een nieuwe vervoerder moet komen.
Het contract met Brookhuis loopt tot 1 juli en er was een optie tot verlenging met een jaar. De gemeenten hebben besloten die optie niet te gebruiken. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hellendoorn komt dat doordat Brookhuis zelf zegt dat het vervoer verliesgevend is.
Het taxibedrijf spande vorige maand een kort geding aan om voor elkaar te krijgen dat de Twentse gemeenten meer zouden betalen voor het regiotaxivervoer. Volgens Brookhuis was er veel minder gereden dan het aantal ritten waar bij de aanbesteding op gerekend was. De gemeenten beschouwden dat als een bedrijfsrisico en weigerden bij te springen. De rechter gaf de Twentse gemeenten gelijk.
De aanbesteding wordt namens alle Twentse gemeenten gedaan. Ook Brookhuis kan gewoon meedoen aan de procedure. Volgens directeur Landman gaat dat ook zeker gebeuren. "Er is een klanttevredenheidsonderzoek geweest en daar rolde regiobreed een 8,2 uit. Dat is prima toch? En we weten dat het contract per 1 juli ophoudt. Ik snap dat de zeven gemeenten die nu meedoen het niet verlengen, omdat de zeven andere Twentse gemeenten ook gaan aanbesteden. Dat gebeurt dus nu met alle veertien gemeenten en wij gaan gewoon meedoen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.