Bijna een motie van wantrouwen tegen college in Haaksbergen

De oppositiepartijen in Haaksbergen waren woensdagavond van plan om een motie van wantrouwen in te dienen tegen de vier wethouders in hun gemeente. Maar na een lange vergadering met vele schorsingen draaiden ze hun mening bij.

Dat gebeurde tijdens een extra raadsvergadering over de nasleep van het monstertruckdrama. De oppositiepartijen waren verbaasd dat ze lange tijd weinig tot niets hoorden van het college over de afhandeling van het vreselijke ongeluk. Ook hoorden ze niets over de fouten die zijn gemaakt bij het verstrekken van de vergunning.

Emotionele verklaringen van wethouders

De oppositie dacht dat het college gegevens achter de hand hield. Na een lange vergadering en na emotionele verklaringen van de wethouders bleek dat het toch wat anders zat.

De wethouders vertelden dat zij zich vooral bezig hielden met de familieleden en nabestaande van de slachtoffers. Daar kwam bij dat de zaak over de versterkte vergunning voor het evenement van de monstertruck bij de rechtbank lag. Tot die tijd konden de bestuurders ook niets zeggen en wisten ze ook niet alles.

Opstappen burgemeester Gerritsen

Over het vertrek van Burgemeester Gerritsen vertelden de wethouders dat dit zijn persoonlijke keuze was. De wethouders hebben daar vlak voor zijn vertrek nog over gesproken, maar lieten de keus aan hem. Gerritsen vertrok na een vernietigend rapport van de onderzoeksraad voor de veiligheid.

Deel dit artikel:

Reageren