nieuws

MST: parkeerkosten ziekenhuis Enschede bepaald door gemeente Enschede

Rolpad van Van Heekgarage naar MST
Rolpad van Van Heekgarage naar MST
Het ziekenhuis in Enschede is genoodzaakt om in de Van Heekgarage de parkeertarieven te hanteren van de gemeente Enschede. Dat zegt woordvoerder Van der Bijl van het ziekenhuis in reactie op kritiek van Burgerforum in Losser.
Sinds de verhuizing van ziekenhuis MST naar de nieuwbouw, afgelopen weekend, zijn patiënten aangewezen op de Van Heekgarage als ze hun auto kwijt willen.

Kosten kunnen flink oplopen

Patiënten en bezoekers betalen echter wel de prijs die de gemeente Enschede vraagt voor het parkeren in de garage en die kan oplopen tot 20,50 euro voor een hele dag. Het ziekenhuis maakt alleen uitzonderingen voor patiënten die een dagbehandeling ondergaan en hun begeleider of mensen die vaker terug moeten komen. Voor de eerste groep is er een kortingkaart, voor de tweede een strippenkaart.
Met name voor ouders van kinderen in het ziekenhuis kunnen de kosten fors oplopen, wat Burgerforum in Losser er toe heeft aangezet aan de bel te trekken. Daarnaast is er onduidelijkheid over de kosten. 

MST legt zich bij tarief neer

Het MST heeft met het tarief ingestemd. 'We betalen nou eenmaal het normale tarief, met uitzonderingen voor sommige groepen," aldus Van der Bijl.
De kritiek op de parkeerkosten zijn voor het ziekenhuis geen aanleiding om contact te zoeken met de gemeente.

Duidelijke instructies

"We zijn de afgelopen periode vooral bezig geweest met de verhuizing. Nu die achter de rug is, komen bezoekers en patiënten met vragen over de veranderingen, waar we niet aan gedacht hebben."
Het personeel van de klinieken en poliklinieken krijgt de komende dagen instructies over de parkeerkosten zodat ze vragen van patiënten en bezoekers adequaat kunnen beantwoorden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.