nieuws

Nieuwe beelden van inbrekers bij Media Markt in Hengelo, ze stelen voor 325.000 euro smartphones

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Twee van de minstens vier verdachten die op 13 december via het dak hebben ingebroken bij Media Markt aan Het Plein in Hengelo, zijn voor de inbraak in de winkel geweest. Waarschijnlijk kwamen ze de winkel verkennen, denkt de politie.
Bij de inbraak zijn 600 smartphones van de merken Sony, Samsung en Apple gestolen. De winkelwaarde van de telefoons is 325.000 euro.

Urenlang bezig geweest

Op oudejaarsdag waren in Onder de Loep beelden te zien van de inbraak. Daarop was te zien dat minstens vier mannen urenlang bezig zijn geweest om een gat in het dak van de winkel te maken, de beveiliging te omzeilen en honderden telefoons te stelen.
De mannen waren voor de inbraak ook bij de sportwinkel Intersport geweest, schuin tegenover Media Markt op Het Plein. Beelden daarvan leverden drie tips op, maar de gouden tip lijkt daar nog niet tussen te zitten.

Gefilmd bij de ingang

Nu alle beelden van de beveiligingscamera's zijn teruggekeken, blijkt dat in elk geval twee van de inbrekers voor de inbraak al bij Media Markt binnen zijn geweest. Ze zijn haarscherp gefilmd door de camera bij de ingang.
De politie hoopt dat de nieuwe beelden de zaak in een stroomversnelling kan brengen. Waarschijnlijk hebben de mannen in de dagen voor 13 december in de buurt van Hengelo gebivakkeerd. Mogelijk op een camping, een bungalowpark of in een hotel.

Verzekeraar komt met beloning

Los van de politie en justitie komt de verzekeraar van de Media Markt met een beloning voor informatie over de inbraak. Een bedrag wordt nog niet op voorhand aan de beloning verbonden. Het onderzoeksbureau I-tek dat voor de verzekeraar werkt, zegt dat de beloning afhankelijk is van de kwaliteit van de informatie en het aantal gestolen telefoons dat wordt teruggevonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.