marktplein

Druk bij laatste verkoopdag Marktplein Tubbergen, klanten balen dat winkel dicht moet

"Dorpspolitiek ten top en vreselijk voor veel minima." Klanten die vandaag voor de laatste keer komen winkelen bij Marktplein Tubbergen reageren allemaal teleurgesteld dat Marktplein de deuren sluit.Â
De zaak gaat dicht omdat de gemeente Tubbergen niet toestaat dat er kleine artikelen in de winkel op het industrieterrein worden verkocht. Voor 18 januari moeten alle kleine artikelen uit de zaak zijn, anders legt de gemeente een dwangsom op. Meerdere pogingen van eigenaren Iris en Tine Bekhuis om de gemeente op andere gedachten te brengen zijn op niets uitgelopen. 

Nieuw concept in leegstaand pand

Marktplein Tubbergen opende tien maanden geleden de deuren in een oude meubelwinkel op het industrieterrein. Dat pand staat dan al enkele jaren leeg. Particulieren kunnen in het pand een plekje huren om hun eigen spullen te verkopen. Een soort Marktplaats, maar dan niet op internet maar in een winkel.
Het concept slaat meteen aan. Elke week komen minstens duizend bezoekers rondneuzen tussen de spullen die 150 particulieren te koop aanbieden. Van speelgoed en kleding tot meubels en zelfs auto's. 

Alleen grote goederen

Van de gemeente Tubbergen mag Marktplein doorgaan, maar dan alleen als ze grote goederen verkopen, zoals bijvoorbeeld auto's en caravans. Kleine spullen mogen alleen worden verkocht in het centrum, niet op het industrieterrein.
Iris en Tine Bekhuis zien dat niet zitten omdat het concept van Marktplein is dat particulieren zowel grote als kleine artikelen te koop kunnen aanbieden. Als de gemeente begin december dreigt met een dwangsom, besluiten ze te stoppen met Marktplein Tubbergen.

Concept gaat verder in Oldenzaal

Het concept van Marktplein Tubbergen wordt voortgezet door een ondernemer in een pand in Oldenzaal, maar zonder Iris en Tine Bekhuis. Tine gaat haar studie afmaken, Iris gaat op zoek naar een andere baan. Het pand aan de Marconistraat staat weer te koop en te huur. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.