Normaal

Jan Wilm Tolkamp produceert bij toeval een hit én nieuwe bands

Gitarist Jan Wilm Tolkamp van Normaal zou eigenlijk helemaal niet in z'n eentje op de middenstip van het Gelredome staan. Maar tijdens het afscheidsconcert van Normaal, met 33.000 'anhangers' om zich heen, speelde hij het lied 'Toevallig' en dat werd toevallig, een hit. Daarnaast is hij druk met het produceren van nieuw talent, zoals de band "Dokter Watjes".
Tolkamp gaf met Normaal op 19 december vorig jaar zijn allerlaatste optreden. Daar speelde hij in z'n eentje een lied over de band die veertig jaar geleden "toevallig" op het idee kwam om nummers in het dialect te gaan spelen. "Ik kreeg er zoveel reacties op, dat ik het maar heb uitgebracht. Op cassette, want ik heb een nieuwe auto", aldus Tolkamp met een knipoog.

Nieuw bloed

Als producer is Tolkamp al jaren betrokken bij verschillende bands. Hij stuitte op een band uit Overijssel die ook veel nummers in het dialect brengt; Dokter Watjes. "Niet om te slijmen, maar ze zijn echt goed. De teksten zijn anders."
Lennard Kiezenbrink en Timon Massop staan aan de basis van de vijfkoppige band. Kiezenbrink: "Ik schrijf vaak met mijn broer. Nummers over gewone dingen. Alledaagse dingen als huisdieren, eenzaamheid en bier." Dat deed Normaal ook, weet Tolkamp. Maar echt op zoek, naar een band die in het gapende gat van Normaal springt, is hij niet. Dat kan alleen, bij toeval. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.