Tien nieuwe Twentse bedrijven met keurmerk erkend streekproduct

Het aantal producten dat officieel het keurmerk Streekeigen Product mag dragen, is in Twente vorige week met tien toegenomen.Â

Naast de pasta van Keuper in Hengevelde mogen ook de volgende tien producten het keurmerk Streekeigen Product dragen: 

  • Schapen Grazerij Bornerbroek - lamsvlees en lamsvleesproducten
  • Buffalo Farm Twente uit Denekamp - mozzarella
  • Erfgoed Bossum uit Lattrop - vlees van brandrode runderen (bio)
  • Fruitboerderij Old Bleank uit Rossum – fruit, fruitproducten
  • Slagerij de Feijter, Hengelo – droge worst, salami
  • Herterij Twente uit Geesteren – edelherten vlees, worst en stoofpotje
  • Kaas- en zuivelboerderij ’t Hoepel uit Mander – kaas en boerenzuivel
  • Wijngaard De Tappenmars uit Den Ham – Twentse landwijn
  • Speciaalbierbrouwerij De Pauw uit Den Ham – speciaalbieren
  • Antonia’s Mosterd uit Haarle – diverse soorten mosterd. 

Niet alleen herkomst

Niet alleen de herkomst van een product speelt een rol: ook begrippen als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord produceren en verwerken spelen een rol bij het toekennen van het keurmerk. De varkens van slagerij De Feijter lopen dan wel op Duitse bodem en worden verwerkt bij de woning van de De Feijters in Itterbeck, maar volgens keuringsinstantie SPN waren er voldoende redenen om het predikaat toe te kennen.

Slager Alexander en zijn vader Frank de Feijter zijn trots op de erkenning als voilwaardig Twentes Streekproduct: "Mooi dat dit in Twente ook kan."

Leverproblemen

Chefkok René Bosch van het theaterhotel in Almelo kookt graag met streekproducten maar plaatst ook kanttekeningen: "wij zijn geen klein restaurant met maar een paar tafeltjes, dus we hebben vaak veel van een product nodig. En helaas kan een producent ook niet altijd leveren". 

Meer over dit onderwerp:
streekproducten Nieuws Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren