nieuws

NOS: Vergevorderde onderhandelingen over de overname van werk TSN Thuiszorg

Archieffoto
Archieffoto
Buurtzorg is in vergevorderde onderhandelingen om de zorg van de noodlijdende thuiszorgorganisatie TSN over te nemen. Dat melden verschillende bronnen aan de NOS. Buurtzorg zou in gesprek zijn met 350 gemeenten en de bewindvoerders van TSN.Â
Eind november vroeg TSN uitstel van betaling aan. Het Almelose bedrijf zit in zwaar financieel weer en lijdt al enkele jaren miljoenen verlies. 

Volgende week meer duidelijk

Buurtzorg toonde eerder al interesse om mee te denken over een oplossing. Volgens de NOS zijn inmiddels de onderhandelingen met de verschillende partijen in een vergevorderd stadium. Zo zou Buurtzorg in verschillende bijeenkomsten met meerdere gemeenten over de voorwaarden en tarieven hebben gesproken.
In de loop van volgende week wordt nog met een aantal grote gemeenten apart gesproken. Daarna moet er meer duidelijkheid komen over hoeveel zorg en werkgelegenheid behouden kan blijven. 

Arbeidsvoorwaarden

Bij de besprekingen wordt volgens de NOS ook de mogelijkheid bekeken om TSN failliet te laten gaan. Dat betekent dat medewerkers officieel op straat komen te staan. Zij worden daarna weer aangenomen door Buurtzorg.
Of dat onder dezelfde arbeidsvoorwaarden is als bij TSN, is nog niet duidelijk. 

Zorg uit Almelo

TSN en Buurtzorg zijn allebei landelijk opererende thuiszorgorganisaties, die oorspronkelijk uit Almelo komen. Bij TSN werken 12.000 mensen, verdeeld over veertig vestigingen in het hele land. 
Buurtzorg Nederland werd in 2006 opgericht en werd sindsdien vijf keer uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Het bedrijf van directeur Jos de Blok werkt met kleine teams van wijkverpleegkundigen die zonder managers alles zelf regelen voor hun cliënten. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.