Wehkamp Zwolle is groenste onderneming van Overijssel en wint 'Groene Twinkeling'

Wehkamp uit Zwolle is verkozen tot groenste ondernemer van Overijssel. Het bedrijf heeft daarmee de 'Groene Twinkeling' 2016 gewonnen.Â

De prijs is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Met de verkiezing willen de organisaties aandacht voor natuur, landschap en biodiversiteit. 

"Voorbeeld voor andere bedrijven"

Wehkamp heeft volgens de jury een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven door dat het bedrijf economie en ecologie combineert. Zo heeft het bedrijf een heemtuin op het eigen terrein aangelegd en investeert Wehkamp in initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken. 

In de zomer van 2015 opende het bedrijf een nieuw distributiecentrum in Zwolle. Op het dak van het pand lig een groots zonnepanelenveld. Ook wordt er voor het pand gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag. 

Unipro winnaar vorig jaar

Naast Wehkamp waren ook Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst en Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte genomineerd. De Groene Twinkeling wordt elk jaar uitgereikt. Vorig jaar won kunstharsvloerenproducent Unipro uit Haaksbergen. 

Meer over dit onderwerp:
Wehkamp Groene Twinkeling Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren