paralympics

Twee Overijsselse ruiters dingen mee naar plek Paralympics in Rio de Janeiro

Twee Overijsselse ruiters met een beperking dingen mee naar de Paralympics in september in Rio de Janeiro. Frank Hosmar uit Haarle en Lotte Krijnsen uit Lonneker strijden tot aanstaande zaterdag voor de laatste FEI-kwalificatiepunten die er te behalen zijn.
Het is voor het eerst dat de Internationale Para-dressuurwedstrijd in Nederland indoor georganiseerd wordt. 21 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd bij de Zwartewaterruiters in Genemuiden. "Onze manege is perfect hiervoor." vertelt Marieke de Boer trots. "Er zijn zelfs deelnemers uit Rusland, Uruguay en Hongkong. En de paarden staan allemaal gestald achter de manege in speciale tenten." 

Plaatsing

De wedstrijden worden in verschillende grades verreden. "Ik heb een beperking aan mijn hand." vertelt Frank Hosmar, "Ik rijd in grade 4 en heb een veel moeilijkere proef dan iemand met een dwarslaesie. Dat is ook eerlijk." Lotte Krijnsen rijdt in grade 3. "Ik heb een verlamming in mijn been en scoliose in mijn rug. De proef die ik rijd, is iets eenvoudiger dan die van Frank." Beiden hebben vandaag goed gereden. Of ze daadwerkelijk naar Rio de Janeiro mogen gaan, beslist de bondcoach later dit jaar. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.