nieuws

Rally Vlinderkind met drie teams uit Overijssel van start

Vanaf Kasteel Doorwerth is vanmorgen de jaarlijkse Mystery Roads-rally van start gegaan. Onder de twintig deelnemende teams bevinden zich drie auto's met een volledig Overijsselse bemanning.
De rally staat ook wel bekend als de Rally voor het Vlinderkind. Een deel van de opbrengst van het auto-evenement is bestemd voor de Stichting Vlinderkind voor mensen met een ernstige huidziekte. Ook rijden teams om geld in te zamelen voor de bestrijding van de spierziekte ALS.

Eindbestemming onbekend

De deelnemers weten niet wat de eindbestemming van de rally is. Wel dat het evenement zeven dagen duurt en dat de reis kris kras door Europa zal leiden. Iedere ochtend krijgen de coureurs te horen van het doel van de resi op die dag zal zijn, vertaald in cöordinaten.
Vorig jaar reden de teams helemaal naar de Noordkaap in Noorwegen. De verwachting is dat de rally dit jaar richting de Zwarte Zee zal leiden en dat een afstand van een kleine achtduizend kilometer zal moeten worden afgelegd.

Teams te volgen op weblog

De teams die meedoen uit Overijssel zijn: Max Mulder en André van der Vegt in een Volvo XC 70 uit Schalkhaar; Linda Koehorst-Van der Vegt en Patrick Erdhuizen in een Volkswagen Tiguan uit Hengelo en Owen Lefrandt en Hanneloes Neijenhuis in een Audi A2 uit Olst.
Hun vorderingen en prestaties zijn dagelijks te volgen via een weblog op de site van RTV Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.