TSN Thuiszorg

Staatssecretaris vol vertrouwen over uitbetaling salaris aan medewerkers TSN Thuiszorg

Kantoor van TSN Thuiszorg in Almelo
Kantoor van TSN Thuiszorg in Almelo
Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vertrouwen in de uitbetaling van salarissen in januari aan de 12.000 medewerkers van TSN Thuiszorg. Dat laat hij in een brief aan de Tweede Kamer weten.
Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland vroeg eind vorig jaar uitstel van betaling aan. Sindsdien zijn gesprekken over een overname bezig. Het personeel kreeg ook in december de lonen en eindejaarsuitkeringen gewoon doorbetaald en de bewindvoerders van TSN verwachten dat dat ook in januari het geval zal zijn.
De staatssecretaris zegt verder het proces van de overname van TSN nauwkeurig te volgen. "Deze gesprekken zijn momenteel in volle gang. Mijn indruk is dat alle betrokken partijen zich vol inzetten."

Twee richtpunten

Van Rijn zegt in de brief ook dat twee zaken van de overname in het bijzonder om zijn inzet vragen. "De eerste is de continuïteit van goede ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben." Daarbij richt de staatssecretaris zich op de relatie tussen clïent en hulpverlener. "Ten tweede is mijn inzet gericht op behoud van werk met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden", zegt Van Rijn in de brief. 
Eind november vroeg TSN uitstel van betaling aan. Het bedrijf uit Almelo lijdt al enkele jaren miljoenen verlies. Gisteren kwam naar buiten dat Buurtzorg in vergevorderde onderhandelingen was om de thuiszorgorganisatie over te nemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.