FC Twente

FC Twente verrast met ruime zege op Heracles Almelo in derby

FC Twente is 2016 goed begonnen. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd Heracles Almelo in de Twentse derby met ruime cijfers verslagen. In De Grolsch Veste werd het vanavond 4-0.
In het begin was het even aftasten, maar na een kwartier was het raak voor de thuisploeg. Ede was alert nadat een van richting veranderd schot van Ziyech werd gekeerd door Castro. Een kwartier later was het opnieuw raak. Ziyech mocht vanaf het middenveld ongestoord doorlopen en na een mooie beweging prikte de middenvelder de 2-0 binnen. Heracles creëerde lange tijd geen grote kansen, maar in blessuretijd gebeurde dat wel. Weghorst nam de bal fraai aan, schoot hard in, maar zag Marsman zijn schot over tikken. Kort daarna was het rust.
In de rust wisselde trainer Stegeman aanvallend en ging alles of niets spelen. Het hielp echter niet, want tien minuten na de pauze kreeg Cabral een grote kans om het duel te beslissen, maar wachtte te lang. In de tegenaanval moest invaller Van Ooijen de 2-1 maken, maar schoot wild over. Na een uur spelen was het wel beslist. Gutierrez vond Ede en die schoot hard de 3-0 achter Castro en kort daarna zorgde Ter Avest al voor de 4-0. In de slotfase kopte Tapia nog op de lat, maar het bleef bij 4-0 in Enschede.
4-0
FC Twente
Heracles
1-0 Ede (16)
2-0 Ziyech (30)
3-0 Ede (60)
4-0 Ter Avest (62)
Arbiter: Blom
Geel: Tapia, Bruns, Gutierrez
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Tapia, Schilder; Mokotjo (Van der Heyden/84), Ziyech (Agyepong/80), Gutierrez; Ede, Oosterwijk (Eghan/80), Cabral.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer (Van Ooijen/46), Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Darri, Weghorst (Bosz/64), Gosens (Gladon/46).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.