Nieuws

Opnieuw spandoeken in Enschedese wijk Dolphia tegen azc in Glanerbrug

De actiegroep DTG heeft opnieuw spandoeken opgehangen uit protest tegen de komst van een azc in Glanerbrug.
Met de spandoeken hoopt de groep de gemeente wakker te schudden. "Er was een informatieavond georganiseerd voor omwonenden, maar die is op het laatste moment uitgesteld. Daarnaast werden buurtbewoners niet geïnformeerd over ontwikkelingen rondom dat azc. Dan moeten wij weer in actie komen", stelt DTG, dat de spandoeken opnieuw in de wijk Dolphia heeft opgehangen.
"Ik weet niets van een uitgestelde bijeenkomst, die is gewoon op 26 januari", reageerde wethouder Jeroen Hatenboer van Enschede op de woorden van de actiegroep. "De mensen van die actiegroep kunnen zelf wat verschoven hebben, maar zoals we het afgesproken hebben met het COA en de projectleider van de gemeente zal de informatieavond gewoon op de 26ste plaatsvinden."

Vorig jaar ook al spandoeken

Eind oktober hingen er ook al spandoeken in de wijk tegen de komst van een azc. De gemeente heeft toen de spandoeken per 1 november verboden. De gemeente heeft laten weten dat de spandoeken komende maandag weggehaald zullen worden. Door de actiegroep zelf of door de gemeente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.