rechtbank Zwolle

Eis acht jaar in hoger beroep voor brute overval op bejaarde broers in Wijhe

De broers overleden in april 2015 aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging
De broers overleden in april 2015 aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging
In het hoger beroep tegen twee mannen die in 2014 twee hoogbejaarde broers in Wijhe overvallen zouden hebben, is acht jaar celstraf geëist.
Vorig jaar veroordeelde de rechtbank in Zwolle een van de mannen, een 28- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tot zes jaar celstraf. De andere verdachte, een 22-jarige man uit Nijmegen, werd vrijgesproken.

Mishandeld en vastgebonden

De broers van 82 en 85 jaar oud werden met grof geweld overvallen in hun woning op de dijk in Wijhe. Ze werden mishandeld en vastgebonden. De jongste broer raakte door het toegebrachte geweld buiten bewustzijn en lag lange tijd in het ziekenhuis. De overvallers gingen er vandoor met een bloedsuikermeter, een klok en zestig euro.
De broers kwamen nooit de impact van de overval teboven. Vorig jaar april overleden ze in hun woning aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Volgens de advocaat-generaal is er voldoende bewijs dat de twee verdachten de overval pleegden. Ze waren beiden in Wijhe de dagen voor de overval, hadden een treinkaartje Nijmegen-Wijhe gekocht en volgens het Nederlands Forensisch Instituut passen gevonden schoensporen bij de schoenen van de verdachten.
De uitspraak is over twee weken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.