Deventer

Asielzoekers eten en sjoelen bij Deventer gezinnen: "Het was een feestje"

Vorig jaar konden vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Schalkhaar al eens aanschuiven bij een Deventer gezin. Dat was zo'n succes dat gisteravond opnieuw een 'Meet and Eat' werd gehouden.
46 gezinnen uit Deventer kregen asielzoekers, voornamelijk jonge mannen uit Syrië of Eritrea, over de vloer voor een maaltijd. De reacties aan het eind van de avond waren nog positiever dan de vorige keer, zegt Victor Munster van Stichting Present dat de avond organiseerde. "Mensen noemden het een feestje." 
Er werd niet alleen gegeten, er werden ook Oud-Hollandse spelletjes gespeeld, zoals sjoelen en mens-erger-je-niet. Hoewel gesprekken niet echt mogelijk waren, de asielzoekers spreken geen Engels en Nederlands, zeggen de deelnemers dat er mooie gesprekken zijn gevoerd. Ook werd er samen muziek gemaakt. 
"Het is meer dan alleen eten", zegt Munster. "Er werden aan het eind van de avond ook telefoonnummers uitgewisseld. En bij Stichting Present merken we dat er zich direct nieuwe vrijwilligers aanmelden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.