Sanne Wevers

Dubbeldam, Wevers en FC Twente Vrouwen winnen Overijsselse Sportverkiezingen

Springruiter Jeroen Dubbeldam uit Weerselo, turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal en de voetbalsters van FC Twente zijn de winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2015. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de foyer van RTV Oost werd dat vanmiddag bekendgemaakt.

Dubbeldam

Dubbeldam werd in augustus Europees kampioen en daardoor heeft hij alle grote prijzen in de paardensport gewonnen. Hij pakte in Aken niet alleen de individuele titel, maar won ook de landenwedstrijd. Hij won de verkiezing van BMX'er Niek Kimmann uit Lutten en baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal.

Wevers

Wevers pakte tijdens het WK turnen in Glasgow zilver op de balk en brons op de brug tijdens het EK in Montpellier. De andere genomineerden waren Sanne's zusje Lieke en wielrensters Anna van der Breggen uit Hasselt en Kirsten Wild uit Zwolle.

FC Twente Vrouwen

De Enschedese ploeg pakte in 2015 voor de vierde keer de landstitel. Daarnaast won het de KNVB-beker en haalde als eerste Nederlandse club de tweede ronde van de Champions League. De ploeg werd met ruime voorsprong verkozen boven de handbalsters van Sercodak Dalfsen en Landstede Volleybal.

Jaap Stam Award

De Jaap Stam Award voor sportieve promotie van Overijssel ging naar René Cloo. Mede door zijn grote inzet pakten de handbalsters van Sercodak Dalfsen de afgelopen jaren liefst 14 hoofdprijzen. Cloo begon als trainer en werd later manager van de ploeg. Hij gaf onlangs aan dat hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen.

Hennie Kuiper Talenten Trofee

Iris Tjonk uit Almelo werd verkozen tot Overijssels Sporttalent van het Jaar. De zwemster zit al op 15-jarige leeftijd bij de Oranjeselectie en won tijdens de Europese Spelen in Bakoe zilver op de 4x100 meter wisselslag. Daarnaast is ze in Almelo ambassadeur voor het Jeugdsportfonds.

Amateursportclub en vrijwilliger

Rugbyclub The Big Bulls uit Almelo werd verkozen tot Amateursportclub van het Jaar en Anneke van Dijk van atletiekvereniging Isala'96 uit Kampen kreeg de prijs 'Sportvrijwilliger van het Jaar'.
De Overijsselse Sportverkiezingen 2015 is een samenwerking van RTV Oost en Boom regionale uitgevers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.