nieuws

Dwight Lodeweges gaat talenten PEC Zwolle trainen en begeleiden

Dwight Lodeweges
Dwight Lodeweges
Dwight Lodeweges keert terug bij PEC Zwolle. De voormalig hoofdtrainer van de club gaat de komende 2,5 jaar spelers met een hoge potentie uit de jeugdopleiding en beloften trainen en begeleiden.
Lodeweges is blij terug te zijn in Zwolle: "Ik vind het mooi om weer op het oude nest neer te strijken, bij de club waar ik mijn professionele trainerscarrière ben begonnen. PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het is een uitdaging voor mij, om aan deze groei een bijdrage te leveren."
Technisch Directeur Gerard Nijkamp over de komst: "Enige tijd geleden heeft een review team van de KNVB de technische organisatie van de club geanalyseerd. Hierbij kwamen we samen tot de conclusie dat onze high-potenials nog beter en intensiever begeleid kunnen worden. Ook de verbinding tussen voetbalacademie, beloften en hoofdselectie kan verder worden geoptimaliseerd. Met Dwight in de rol van high-potential coach wil PEC Zwolle deze behoefte invullen. De periode tot en met de zomer van 2016 zal worden gebruikt om te kijken hoe de inzet van Dwight verder uitgebreid kan worden. Hierbij valt te denken aan werkzaamheden op scoutingsgebied, wedstrijdanalyse en het ondersteunen van trainingen bij de A-jeugd, beloften en de hoofdselectie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.