nieuws

D66 Overijssel naar Den Haag om N35 weer op agenda Tweede Kamer te krijgen

De N35 tussen Raalte en Heino
De N35 tussen Raalte en Heino
D66 Raalte en de provinciale D66 gaan binnenkort in gesprek met D66-Kamerlid Wassila Hachchi om de aanpak van knelpunten in de N35 weer op de agenda in Den Haag te krijgen.
"Er moet nou maar eens schot in de zaak komen rondom de N35 bij Raalte", zegt Bert Terlouw van de lokale partij in Raalte. De bedoeling is om het kruispunt van de N35 en de N348 ongelijkvloers te maken. Fietsers krijgen daardoor een vrijliggende en volledige ongelijkvloerse fietsroute onder de N35 en het spoor door.

Druk opvoeren

"We lopen al tijden te steggelen over de problemen rond de N35, maar er zit geen voortgang in doordat we veel te weinig gezamenlijk optrekken richting Den Haag. Daar moet uiteindelijk een groot deel van het geld vandaan komen en dus roepen we de landelijke partijen op om gezamenlijk met D66 de druk op te voeren in Den Haag."
"Soms moet je de partijbelangen even aan de kant zetten als het gaat om hogere doelen en in het geval van de N35 bij Raalte is het belangrijk om de problemen weer terug op de kaart te krijgen in Den Haag. Daar vinden ze het blijkbaar niet zo belangrijk, maar wij vinden van wel", aldus Gerrit van Hofwegen van de D66-Statenfractie in Overijssel.

Gezamenlijke lobby

De problemen met de N35 kwamen onlangs aan de orde in de Commissie Verkeer en Vervoer van de Provinciale Staten van Overijssel. Dat leverde een oproep op van gedeputeerde Boerman om gezamenlijk op te trekken in de lobby richting Den Haag. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.