buikgriep

Zorgcentrum Het Reggedal in Enter neemt extra maatregelen vanwege buikgriep

Er heerst buikgriep in Enter en omgeving. Bij zorgcentrum Het Reggedal zijn daarom extra maatregelen genomen. Met onder meer een speciaal hygiëneteam probeert het verzorgings- en verpleeghuis verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook is de GGD ingelicht.
Volgens Carintreggeland heerst de buikgriep sinds afgelopen donderdag en zijn zowel bewoners als medewerkers daardoor ziek geworden. Klachten zijn misselijkheid, braken en diarree.
Omdat vandaag nog steeds veel bewoners en medewerkers klachten hebben, zijn er extra maatregelen genomen. 

Verspreiding voorkomen

Zo dragen medewerkers schorten en mutsen bij mensen die ziek zijn en wordt er gewerkt met speciale desinfectie materialen. Activiteiten met grotere groepen bewoners zijn tijdelijk stopgezet. 
Daarnaast worden bewoners en mensen op afdelingen die (mogelijk) besmet zijn, tijdelijk afgeschermd. Ze krijgen verzorging, eten en activiteiten op hun eigen kamer of op de afdeling. 

Bezoek moet handen desinfecteren

Bezoekers kunnen zelf ziek worden of het virus verspreiden naar andere afdelingen. Zij worden daarom gevraagd hun handen goed te wassen en te desinfecteren. Dat moet voor en na het bezoek. Wie zelf ziek is, wordt gevraagd tijdelijk niet naar Het Reggedal te komen. 
De maatregelen blijven in elk geval tot dinsdag van kracht. Dinsdag wordt de situatie opnieuw bekeken. Bewoners en familieleden hebben een brief gekregen over de situatie. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.