natuurijsbaan

IJsvereniging Ons Genoegen prepareert baan in Gramsbergen voor eigen leden

Eerdere schaatsmarathon in Gramsbergen
Eerdere schaatsmarathon in Gramsbergen © RTV Oost
IJsvereniging Ons Genoegen in Gramsbergen verwacht morgen de eerste natuurijsbaan van Nederland klaar te hebben voor schaatsliefhebbers.
De IJsvereniging zet vandaag een sproei-installatie in om een extra laag water op de baan te brengen, zodat de ijsvloer nog wat dikker kan worden. Naar verwachting kunnen schaatsers vanaf morgenochtend negen uur op de baan aan de Kanaaldijk in Gramsbergen terecht.

Geen schaatsmarathon in Gramsbergen

Gramsbergen doet niet mee aan het organiseren van een schaatsmarathon. De ijsclub was traditioneel elke winter in felle strijd verwikkeld met Haaksbergen, Noordlaren en Veenoord voor de primeur van de eerste marathon op natuurijs. "We zien daarvan af, omdat we onze eigen leden voorrang willen geven", aldus voorzitter Hilko Odink.
Volgens hem zijn de vooruitzichten op het schaatsen van natuurijs de laatste jaren zo klein, dat ijsvereniging Ons Genoegen de mogelijkheid om een of twee dagen op de eigen baan te kunnen schaatsen niet wil afnemen van de clubleden. "Als we eerst nog een schaatsmarathon gaan houden, lopen we het risico dat er daarna niet meer op de baan geschaatst kan worden door onze leden."

Financieel niet meer interessant

Voorzitter Odink erkent daarbij dat het na afhaken van een grote geldsponsor het ook financieel niet meer zo interessant is om een schaatsmarathon te houden.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.