Vlinderkind

Weblog: De eerste etappe zit erop!

Zeven Overijsselaars zijn zaterdag 16 januari vertrokken voor een rally door Europa. De route is onbekend en wordt coördinaat voor coördinaat bekendgemaakt. Met de rally wordt geld ingezameld voor stichting Vlinderkind. Via weblogs op deze site volgen we de gebeurtenissen.

De eerste etappe

We zijn zaterdagochtend om 10:30 uur vertrokken voor onze eerste etappe (een lange van 28 uur) en naar ons eerste coördinaat: Knokke België. Iedereen dacht: we gaan met de boot naar Engeland, maar in Knokke kregen we een nieuw coördinaat. Het coördinaat werd Calais dus op naar Frankrijk. Misschien dan toch met de trein naar Engeland? 
Het coördinaat stopte echter op 1 km voor de terminal van de trein naar Engeland en de backoffice gaf ons een nieuwe coördinaat: het werd Reims! Toch de andere kant op dus.
Onderweg hebben we heerlijke soep en broodjes worst gehad van de organisatie, want na negen uur onderweg te zijn geweest is wat warms erg lekker.
Eenmaal weer onderweg kregen we een nieuw coördinaat: de stad Nice. Daarvoor moesten we wel van de snelweg af. Heel spannend want het was aardedonker en met sneeuw en gladde wegen moesten we de bergpas van de Napoleonroute naar Nice over. 
Inmiddels waren we 12 uur onderweg en we wisten dat we toch nog wel zeker 12 uur te gaan hadden naar het eindpunt, maar de bergpassen waren erg glad en veel sneeuw en we zaten op 1200 meter. We moesten door. Na een lange en zware nacht te hebben gehad zijn we vanaf Nice richting Monaco gegaan en vanaf daar de Italiaanse grens over langs de kust naar het nieuwe eindpunt Modena.
Daar kwamen we zondagmiddag aan om 13:00 uur. Hier hebben we heerlijk koffie gedronken in het Enzo Ferrari museum. Natuurlijk hebben we het museum bezocht en een bustour gehad naar de Ferrarifabriek en het circuit. Daarna op naar het hotel waar een ieder zich heeft kunnen opfrissen voor het avondeten.
Een lange avond werd het niet, want om 21:30 uur was iedereen al naar bed. De wekker sotnd maandagochtend namelijk alweer vroeg: om 04:00 uur moesten de autos kant en klaar staan voor inspectie!
Na de inspectie hebben we het ontbijt gegeten, de basis voor weer een lange dag. Overigens moesten we nog wel om 05:40 uur een alcohol test (blazen) afleggen. Veiligheid boven alles nietwaar. 
Iets voor zes zijn we vanmorgen vertrokken richting......dat weten we zelf ook nog niet. Dat lezen jullie morgen weer in het blog!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.