Verhalen

Nijverdallers veilig terug na beklimming Kilimanjaro

Vrijdag 8 januari vertrok een groep uit Nijverdal onder leiding van trainer Bilal Durmaz op weg naar de top van de Kilimanjaro. ''We zijn als een team naar boven gegaan en iedereen heeft het gehaald'', aldus de trainer. Van de 19 mensen in de groep kreeg 1 iemand griep. Deze persoon is beneden gebleven. "Het was niet verantwoord om hem mee te nemen."
Voor ondernemer Herman Sans was het zwaar. Zwaarder dan dat hij had gedacht. ''Het viel erg tegen. Ik had weinig slaap gekregen en ik kreeg een hongerklap op de berg. De energie was volledig uit mijn lichaam, toen heb ik wel even Bilal er bij gehaald'', aldus Herman. 

Ademhaling

Henk Fokke van Heutink ging tevreden de berg op en af. ''Het ging fantastisch. Ik heb goed op mijn ademhaling gelet, ik liep met een glimlach de berg op. Sterker nog: ik wil graag nog eens terug, om het nogmaals te beleven."
Onderweg werd er gehamerd op water drinken en ademhaling. Het kan gevaarlijk zijn op grote hoogte, vanwege hoogteziekte. Bilal: "We zijn heel voorzichtig geweest. En niemand vroeg 'zijn we er al bijna', dus er was een goede mindset." De trainer is trots op al zijn mensen. ''We hielden elkaar goed in de gaten.'' 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.