Carnaval

Earestuuver voor Gerrit Roelink uit Volthe

Gerrit Roelink
Gerrit Roelink
Gerrit Roelink zal dit jaar de Earestuuver van carnavalsvereniging 'n Lesten Stuuver uit Rossum ontvangen.Â
Roelink (74 jaar) is een man die op de achtergrond veel werk verricht. 'Bij voorkeur gaat de aandacht niet naar hem. Desondanks willen wij hem, zondagochtend 31 januari om 11.11 uur in Kulturhus de Cocer, in het zonnetje zetten. Iedereen die zich op wat voor manier dan ook betrokken voelt, is van harte welkom bij de uitreiking van de Earestuuver', aldus het bestuur van c.v. ’n Lesten Stuuver uit Rossum.

Vrijwilliger bij uitstek

Roelink was jarenlang lid van muziekvereniging Sint Henricus. Ook was hij één van de oprichters van de boerenkapel van c.v. ’n Lesten Stuuver. Verder is hij altijd inzetbaar voor allerlei timmerklussen binnen de carnavalsvereniging maar ook daarbuiten. Zo was hij onder meer betrokken bij de bouw van het scoutinggebouw in Rossum. En ook bij voetbalvereniging RSC kunnen ze altijd een beroep doen op Roelink. 'Al deze vrijwilligerstaken bij elkaar opgeteld, heeft ons doen besluiten dat Gerrit Roelink dit jaar de Earestuuver ontvangt', aldus het bestuur van c.v. ’n Lesten Stuuver.

Earestuuver

De Earestuuver wordt elk jaar uitgereikt, door de Rossumse carnavalsvereniging, aan een persoon of instelling die zich langdurig vrijwillig heeft ingezet voor de gemeenschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.