opknapbeurt

Landschap Overijssel werkt aan herstel van Landgoed De Eversberg

Landgoed De Eversberg
Landgoed De Eversberg © Landschap Overijssel
Landschap Overijssel is bezig met het opknappen van Landgoed De Eversberg bij Nijverdal. De komende maanden worden de laatste werkzaamheden verricht die van het landgoed weer een fraai wandelgebied moeten maken.
Landschap Overijssel is vorig jaar begonnen met een grootschalige opknapbeurt van het landgoed. Met het verbeteren van de Engelse Tuin, de uitkijkheuvel en de inrichting van het vijvertje de ‘Ronde Komme’ wordt het project nu afgerond.
Er zijn het afgelopen jaar al veel werkzaamheden uitgevoerd. Over het hele landgoed is de Amerikaanse vogelkers verwijderd en de vleermuiskelder, die op de oude plaats van het landhuis staat, is weer zichtbaar. Verder is er het nodige snoeiwerk in de lanen uitgevoerd en achterstallig onderhoud uitgevoerd.

Herstel Engelse Tuin

In de Engelse Tuin zijn bomen verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe struiken en bomen. Ook is een nieuwe wandellaan en perkjes met sierheesters en bollen aangelegd en zijn langs de weide groepjes krent geplant. De gracht om de Engelse Tuin wordt nog verlengd en verdiept.

Uitkijkheuvel wordt op hoogte gebracht

Ook de uitkijkheuvel op het landgoed wordt weer hersteld. Door de jaren heen is door wind en regen, maar ook door menselijk gebruik, de heuvel sterk afgesleten. Daarom wordt de heuvel op basis van het oorspronkelijke profiel op hoogte gebracht en wordt er een zogenaamd kurkentrekkerpad om de heuvel aangelegd. Op de heuvel komt een ronde bank die uitzicht biedt op de ‘Ronde Komme’. Het vijvertje met daarin een eilandje wordt uitgebaggerd.

Paden en lanen

Landgoed De Eversberg wordt gekenmerkt door imponerende beukenlanen. De lanen zijn met nieuw aangeplante bomen hersteld. De paden moeten nog worden voorzien van waterdoorlatend zand, zodat ook bij nat weer gewandeld kan worden.
  
Als gevolg van de werkzaamheden is Landgoed De Eversberg tot in het voorjaar minder goed toegankelijk en is er hinder voor wandelaars. Aannemersbedrijf Gerwers Tilligte verwacht het werk in april klaar te hebben. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.