Strong Sisters RTV Oost

Martine blog 2: Hoe gaat het nu eigenlijk met de voorbereidingen voor de Strongsisterrun

Hoe gaat het nu eigenlijk? Tja, hoe gaat het eigenlijk... Ik ben wel ergens op weg naar toe… Is het naar het behalen van mijn doel (16 kilo afvallen en fit worden) of ben ik op weg naar de twijfelachtige eeuwige roem van het “2016grootsteonlineloserschap”...?

Blog 2, woensdag 5 november 2015
Eind september heb ik kennis gemaakt met onze Strongsisterrunadopotiecoach, Marian Freriks. Geen geplande ontmoeting, we kwamen haar toevallig tegen op een Ladies Night bij een sportzaak in Nijverdal… Geen geplande ontmoeting dus èn ik was daar ook nog eens samen met mn vriendinnen Daniëlle en Sigrid. En da’s gevaarlijk, want in een dergelijke combinatie ben ik dan hèèèèl erg mezelf….Tja, toen dus ook…: En dat betekent mèt een glaasje alcohol in mijn hand èn met een chocoladereep (nog net niet in mijn mond)….. “euh...haijj Marian" (snel de alcohol doorslikken en de chocoladereep verbergen)..…"Ja, ik ben degene die 16 kilo wil afvallen ja…euh..hai, ik ben martine…" Ooowww...
Mijn toch enigszins opgelaten gevoel jegens haar, verdween toen de, ook met een eigen enigszins opgelaten gevoel, strippende Heracles voetballers in de sportzaak hun opwachting maakten... En daar hoort toch echt alcohol en chocola bij.... ;-) En ach, Marian houdt van uitdagingen is mij verteld…Nou, ze wordt dus op haar wenken door mij bediend!
Een tijdje terug had ik het op mijn werk over mijn eerste blog en over mijn werkelijke doel: 16 kilo afvallen voor mijn gezondheid. Ik had het er tijdens de lunch over met Marcel en Gaston. Die laatste vroeg me van welk gewicht ik kom en waar ik naar toe wil. Mijn eerste reactie was: “Gaston!! Dat vraag je niet aan een vrouw…!!”… Nu denk ik: “wat een onzin eigenlijk, mensen zien toch echt wel dat ik geen 69 kilo weeg”. Da’s net zo iets als toen ik een paar jaar geleden tijdens de Zwarte Cross voor mijn verjaardag trakteerde en een taart liet aanrukken met daarop door mij gedicteerd: “Hiep, hiep hoera, Martine alweer 29 jaar!”…. Dat is net zo ongeloofwaardig als de leugen dat ik overal de weg kan vinden en een supergoed ontwikkeld oriëntatievermogen heb (wat er overigens, volgens een vriendin, wel voor heeft gezorgd dat ik qua extra gemaakte (totaal overbodige) kilometers, de Strongmanrun al wel 3x heb gedaan in mijn leven…).
Kortom: ik ga me niet anders voor doen en ik heb ook niet de illusie dat mensen denken dat ik 69 kilo weeg (alsof ze daar überhaupt over nadenken)..…Bovendien: je gewicht is maar een getal, het zegt niets over wie je bent (met dank aan Inge van Twee12). Dus met de billen bloot: ik ben begin september begonnen op 95 kilo (gewogen ’s avonds na het eten, ’s avonds na het eten, ’s avonds na het eten... dat scheelt zo een kilootje of 10 hoor met ’s ochtends....….)
Oke, dus 16 kilo kwijt is geen overbodige luxe voor mijn gezondheid. En mijn gezondheid is natuurlijk mijn werkelijke doel. Meedoen met de Strongsisterrun volgend jaar is een mooi en bovendien gezellig streven om mijn doel te halen…. Maar het is wel moeilijk, zeker als je (mentaal) levenslang hebt qua aankomen/afvallen.
Maar het gaat best redelijk. En zoals mijn diëtiste zegt: oude gewoontes verdwijnen niet zo maar…geduld en weer oppakken. Bewegen gaat goed, ik sport structureel 2x per week bij Twee12 in Nijverdal. Goede begeleiding en superleuk (da's voor mij belangrijk, want fanatisme alleen heeft bij mij tegenwoordig een zeer beperkte houdbaarheidsdatum .…). Tegen mijn rug moet ik blijkbaar nog iets duidelijker zijn over het "moeten schikken in mijn doel"….die heeft het nog niet helemaal begrepen, mn bij het hardlopen. Maar dat bouwen we gewoon rustig op.
Qua kilo’s kan ik mijn doel inmiddels bijstellen tot -10 kilo, want ik ben er toch al 6 kwijt! En da’s fijn, zeker met het oog op onze KICK OFF op zondag 15 november. Dan komt ons RTV Oost Strongsisterrunteam voor het eerst samen voor een workout met Marian….Kan ze zien wat voor vlees ze in de kuip heeft.
Denk dat ik voor deze ontmoeting met Marian de alcohol en de chocoladereep toch maar thuis laat….
Martine

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.