Overijsselse Sportverkiezingen

Sportverkiezingen krijgen mooi staartje: voetbal- en rugbyclub gaan tegen elkaar strijden

Almelo (l) en IJhorst
Almelo (l) en IJhorst
De Overijsselse Sportverkiezingen 2015 hebben een aardig staartje gekregen: een vriendschappelijk duel tussen rugbyers en voetballers uit Almelo en IJhorst.Â
Voetbalclub vv IJhorst en rugbyvereniging The Big Bulls uit Almelo waren beide genomineerd voor de prijs amateursportclub van 2015. De club uit Almelo ging er met de prijs vandoor, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Bijzondere afspraak

In de gezelligheid rondom de prijsuitreiking werd een bijzondere afspraak gemaakt: de selecties van beide clubs gaan een keer bij elkaar op bezoek voor een vriendschappelijk duel. 
Dat betekent dus dat de voetballers uit IJhorst rugby gaan spelen in Almelo en de rugbyers voor een pot voetbal op bezoek gaan in IJhorst.

Goed voor de conditie

In de sportwereld wordt er nog wel eens lacherig gedaan over voetballers in vergelijking met noeste rugbyspelers. Zijn ze in IJhorst niet bang voor blessures? 
"Nou", lacht Lucian Schenkel van vv IJhorst. "We zeiden al wel dat het goed voor de conditie zou zijn, zo'n oefenpot."
"Maar voor blessures ben ik niet echt bang. Het is voor de fun, het zal vast een beetje fanatiek zijn, maar we zullen vast wel een beetje zuinig zijn op elkaar."

Datum onbekend

Wanneer de oefenwedstrijden gespeeld gaan worden is nog niet bekend. 
"Maar ze gaan er wel komen", zegt Schenkel. "De voorzitter van The Big Bulls was er voor, de spelers ook, wij ook. Iedereen is enthousiast."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.