Haaksbergen

Spanning in Haaksbergen en Noordlaren: waar wordt de eerste marathon op natuurijs gehouden?

Het gaat een spannende ochtend worden in Haaksbergen: is het ijs goed genoeg en zo ja, wordt de eerste marathon op natuurijs in het Twentse dorp gereden of gaat het Groningse Noordlaren met de eer strijken? In Haaksbergen is de ijslaag in elk geval dik genoeg: om 06.45 uur werd door de ijsmeesters 3,5 centimeter ijs gemeten.
Verslaggever Jaap Even stond om 06.15 uur al voor het hek van de ijsbaan in Haaksbergen. "Er is nog niemand, het is muisstil en pikkedonker. Ik weet dat achter het hek de ijsbaan ligt, maar ik zie helemaal niets." Is het de kalmte voor de storm? Even later kwamen de ijsmeesters ook aan bij de ijsbaan en kon de dikte van de ijsvloer worden gemeten.
Die is, dankzij de stevige vorst van vannacht, 3,5 centimeter dik. Dik genoeg want de eis is 3 centimeter. Het wachten is nu op de KNSB, die vanochtend een besluit neemt over of de marathon op natuurijs doorgaat en waar die dan wordt gehouden. In Noordlaren wordt het ijs om 07.00 uur door de schaatsbond KNSB gekeurd. Haaksbergen is om 09.00 uur aan de beurt. Voor 10.00 uur neemt de KNSB een besluit.
Als de keuze op Haaksbergen valt wordt het een drukke dag voor de ijsvereniging. "Dan is het hier wel gedaan met de rust, dan gaan de remmen los", zegt Jaap Even.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.