Christine le Duc

Christine le Duc sluit helft vestigingen, ook die in Enschede

Filiaal van Christine le Duc
Filiaal van Christine le Duc
Erotiekketen Christine le Duc sluit haar vestiging in Enschede. Het is een gevolg van een grote reorganisatie.Â
De erotiekketen sluit in Nederland dertien van de 26 winkels, omdat deze door de toegenomen verkoop via internet niet meer winstgevend zijn.

Tegenslag

Daardoor gaan veertig van de tachtig arbeidsplaatsen verloren, aldus het bedrijf maandag, maar gedwongen ontslagen zullen niet plaatsvinden. De stap van Christine le Duc is de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat, na het faillissement van onder andere Miss Etam, Schoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.

Betere plek

"Ook wij hebben te maken met minder mensen in de winkels", stelde interim-topman Kees Vlasblom van het Duitse moederbedrijf Beate Uhse in een toelichting. Dat leverde in de zaken die dicht moeten jaarverliezen op van 70.000 tot 100.000 euro per winkel. Hij wees er daarbij op dat de resterende winstgevende dertien filialen 'net op een betere plek' zitten dan de winkels die nu sluiten.
Het erotiekconcern sluit eind februari niet alleen het filiaal in Enschede maar ook in Maastricht, Utrecht, Breda, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, Delft en Ede. Het filiaal aan het Spui in Amsterdam sluit in mei, eind juni volgt een filiaal in Rotterdam. Eerder sloot ook al het filiaal in Hengelo
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.