ondernemer

Gehandicapte ondernemer in Goor schrijft brief aan Mark Rutte: 'Help gehandicapte ondernemer'

Ondernemer René Versteegen in Goor heeft een noodkreet gestuurd aan premier Mark Rutte. Versteegen heeft een ziekte waardoor zijn zicht en gehoor slecht zijn. En dat gaat alleen nog maar verder achteruit.
Door die ziekte heeft Versteegen zich niet of nauwelijks kunnen verzekeren. Als het werken straks echt niet meer gaat, kan hij dus nergens aanspraak op doen. En om recht te hebben op een uitkering, mag hij geen eigen spaargeld hebben. Het geld dat hij overhoudt als de zaak wordt verkocht, moet hij eerst zelf opmaken. 
In een brief van een paar kantjes schrijft de ondernemer aan Rutte over zijn situatie en dat hij graag wil dat er wat aan gedaan wordt. Hij stelt bijvoorbeeld voor om een speciaal potje te maken voor ondernemers zoals hij. 
Een deel uit de brief:
Anno 2016 heb ik het predicaat ‘geen status,’ anders gezegd: nergens recht op. Heb het punt bereikt dat ik mijn werk in mijn eigen winkel niet meer kan doen. En alleen omdat ik ooit zo stom ben geweest om voor mezelf te beginnen en niet thuis ben gebleven en mijn handje ophouden. Had ik in loondienst gewerkt dan waren er voor een potentiële nieuwe werkgever allerlei gesubsidieerde mogelijkheden geweest om mensen zoals mij in dienst te nemen. Had ik mijn WAO gehouden, zelfde verhaal. Met heel veel mazzel heb ik dan wel recht op bijstand mits ik eerst mijn ‘vermogen’ wat ik in de winkel heb opgebouwd, (wat mijn pensioen had moeten zijn), moet opmaken want je mag dan niet meer bezitten dan € 5200,-
Beste Mark. Geweld is nooit een oplossing voor welk probleem dan ook. Maar... ik kan me zó goed voorstellen dat er af en toe iemand met een auto een UWV kantoor binnen rijd!
Natuurlijk, ze krijgen die absurde regels van jullie opgelegd. Maar de incompetente, kortzichtige, ongeïnteresseerde, amateuristische mensen die jullie erbij hebben uitgezocht om dit absurde beleid ook te laten uitvoeren… Dat je ze gevonden hebt! Knap hoor! Ik zou het voor 3X modaal nog niet willen doen!
Versteegen verwacht niet dat er snel een reactie van Mark Rutte komt of dat er wat verandert. "Als er wat gebeurt, is het voor mij misschien wel te laat. Maar ik wilde het wel onder de aandacht brengen". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.