nieuws

Haaksbergen mag eerste marathon op natuurijs organiseren

De eerste schaatsmarathon op natuurijs van dit winterseizoen wordt vanavond in Haaksbergen gereden. De ijsclub heeft van schaatsbond KNSB de voorkeur gekregen boven Noordlaren.
Vanochtend bleek al snel dat de ijsvloer in Haaksbergen 3,5 tot 4,5 centimeter dik was. Bij de meting in Noordlaren, concurrent voor het binnenhalen van de eerste marathon, bleek het ijs daar ook 3,5 centimeter dik te zijn. De beslissing moest dus worden genomen op basis van andere factoren, de betere weersvoorspellingen voor Haaksbergen geven de doorslag.
Willem Hut van de KNSB kwam naar Haaksbergen voor de officiële meting, die iets na 09.30 uur werd gedaan. Kort daarna gaf hij het verlossende woord: de marathon gaat in Haaksbergen verreden worden.

Marathontoppers aan de start

IJsvereniging Haaksbergen had de primeur voor het laatst in de winter van 2009-2010. Daarna was ijsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren de concurrentie driemaal op rij (2010-2013) te snel af. In de winters daarna werd geen marathon op natuurijs meer gereden.
Naar verwachting staan alle marathontoppers vanavond in Haaksbergen aan de start. De vrouwen starten in Haaksbergen om 18.30 uur, de mannen een uur later.
RTV Oost zendt de marathon vanavond live uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.