motoren

Buddhi is back: Zwolse soulzanger na jaren weer op podium

De Zwolse Sri Lankaan Buddhi Adikari treedt na jaren weer op. Ooit maakte hij furore als soulzanger, en werd hij zelfs de Zwolse James Brown genoemd. Maar het oppervlakkige muziekwereldje ging hem tegenstaan en hij stortte zich op zijn andere passie, het bouwen van motoren.
Buddhi Adikari werd geboren in Sri lanka, in 1966. Op 12-jarige leeftijd emigreerde Buddhi met zijn familie naar Italië. In 1990 komt hij uiteindelijk met zijn Nederlandse vriendin in Zwolle terecht.
Muziek speelde altijd al een grote rol in Buddhi's leven. In Sri Lanka leerde hij de traditionele boeddhistische muziek kennen, en in Italië raakte hij in de ban van soul en reggae. In Zwolle ontmoet hij verschillende goede muzikanten en gaat steeds meer optreden.  

"De Zwolse James Brown"

De soulvolle muziek, Buddhi's warme stem en zijn exotische verschijning leveren hem de titel "Zwolse James Brown" op. Maar Buddhi is meer dan een James Brown-imitator, hij schrijft ook veel eigen nummers en zingt graag Reggae. 

Ook in zijn andere thuislanden Sri lanka en Italie timmert hij aan de weg. Toch blijft in Nederland de grote doorbraak uit. De muziekwereld is hard en Buddhi moet ook een gezin onderhouden. Producers zijn geïnteresseerd maar dan moet Buddhi wel concessies doen op muzikaal gebied en dat wil hij niet.  

Motoren & muziek

Uiteindelijk besluit Buddhi te stoppen met zingen. Hij stort zich op zijn andere passie, het bouwen en repareren van motoren. In korte tijd maakt hij van Rat Racer customs een goedlopend bedrijf. Maar een leven zonder muziek blijkt toch moeilijk vol te houden voor Buddhi.
Dit voorjaar maakte hij zijn comeback, onder meer op het poppodium van de Living Room in Zwolle, en bij de christelijke motorclub. Het publiek is Buddhi nog niet vergeten want hij trekt direct weer volle zalen. De komende jaren wil Buddhi zijn motorbedrijf en de muziek blijven combineren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.