Enise B.

OM eist in hoger beroep opnieuw 12 jaar celstraf tegen Enise B.

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 12 jaar celstraf geëist tegen Enise B., die begin 2014 samen Antonio van der P. een spoor van geweld door onder meer Enschede trok. Die eis is net zo hoog als de straf die de rechtbank eerder oplegde.
De zaak werd vandaag door het gerechtshof in Leeuwarden behandeld. De vrouw bekende bijna alle feiten die haar worden verweten, alleen de poging tot doodslag op een vrouw in Meppel spreekt ze tegen.
De advocaat van Enise B. tekende hoger beroep aan, omdat Enise het slachtoffer in Meppel niet zelf heeft gestoken met een mes. Bovendien waren de verwondingen niet levensbedreigend dus is er in zijn ogen geen sprake van poging tot doodslag. Haar vriend Antonio van der P. die samen met Enise de reeks misdrijven pleegde getuige in de zaak, daarbij verklaarde hij dat hij het slachtoffer een paar 'prikjes' had gegeven en dat Enise daar niet bij betrokken was. 
Bovendien zegt de advocaat dat Enise toen zij met Antonio meeging nog maar 19 jaar oud was, sterk hing aan haar vriend en in een reeks van geweld terecht kwam zonder dat ze daar enig grip op had. Hij pleit dan ook voor een lagere straf dan de eis van 12 jaar.
Begin 2014 werd een intensieve klopjacht op het criminele stel gehouden na meerdere gewapende overvallen en gijzelingen, onder meer op camping Ostana en een woning in het buitengebied van Enschede. Het duo wist ruim een week uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk werd de man in Duitsland herkend door een eigenaresse van een pizzeria, in een plaatsje vlak bij Dortmund.
Enise B. werd veroordeeld tot 12 jaar cel, Antiono van der P. kreeg 16 jaar. Hij ging niet in beroep tegen die veroordeling. Hij was wel aanwezig vandaag als getuige.
De uitspraak is op 17 februari.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.