nieuws

Feest voor 400 daklozen in Amsterdam; ze krijgen sheltersuits uit Enschede

Het worden warme nachten voor 400 daklozen in Amsterdam. Morgen krijgen ze een sheltersuit die gemaakt is in Enschede.Â
De bedenkers Bas Timmer en Alexander de Groot uit Enschede zijn zo'n anderhalf jaar geleden begonnen met het initiatief. Het idee was om een paar daklozen in Enschede te helpen, maar al snel hebben ze hun project uitgebreid. Inmiddels slapen zelfs al zwervers in Parijs in een sheltersuit.
Een sheltersuit is een warme water- en winddichte jas met daaraan een slaapzak. Daklozen kunnen op die manier warm de winterse nachten doorkomen. Ze worden gemaakt in een speciaal ingericht atelier in Enschede waar ook vrijwilligers, stagiaires en vluchtelingen uit de azc's in Azelo en Ootmarsum werken. 

Feest in Amsterdam

Van het uitdelen van de 400 sheltersuits in Amsterdam wordt echt een feestje gemaakt. Alle instanties in Amsterdam die werken met daklozen zijn gevraagd daklozen tussen 16.00 en 18.00 uur naar het Rembrandtplein te sturen. Daar is van alles geregeld. Zo is er met ondernemers afgesproken dat er bijvoorbeeld 30 kilo stamppot met rookworsten en gehaktballen klaarstaan, net als 150 liter erwtensoep, 300 loempia's en poffertjes. Tegelijkertijd gaat er landelijk een donatiecampagne van start met de boodschap 'Laat daklozen niet doodvriezen'. In abri's zijn de posters daarvoor te zien. Door 'warm' te sms-en naar 4333 doneer je 3 euro voor nieuwe sheltersuits. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.