Ommen

Permanente bewoning recreatiewoning terecht verboden door gemeente Ommen

Raad van State
Raad van State
Ommen is niet te streng geweest met het verbod op permanente bewoning van een recreatiewoning in de gemeenten. Dat heeft de Raad van State bepaald. De eigenaar van de recreatiewoning stapte naar de Raad, omdat de gemeente volgens hem onterecht een verbod op permanente bewoning had opgelegd.
De eigenaar van de recreatiewoning op park Juniperus moest bewijzen dat hij al vóór eind 1999 permanent in de woning verbleef, maar deed dat volgens Ommen niet voldoende. Daarom stapte hij naar de Raad van Staten, die zich in november over de zaak boog. De Raad heeft de bewijzen nog eens goed bekeken en deed vandaag uitspraak.
De man droeg tijdens de zitting verschillende bewijzen aan die volgens hem onterecht waren afgewezen door de gemeente. Zo had hij onder meer een vergunning voor een verbouwing uit begin jaren '90, nota's voor vuilafvoer en een verklaring van een, inmiddels overleden, medewerker van het park aangedragen. Zonder succes, want de Raad van State stelt dat de gemeente die bewijzen terecht als onvoldoende heeft bestempeld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.