Kruispunt Bos

Aanpak kruispunt Bos bij Raalte weer stap dichterbij

Kruispunt Bos bij Raalte
Kruispunt Bos bij Raalte
De komst van een ongelijkvloerse kruising op het kruispunt van de N35 en de N348 in Raalte is een stap dichterbij. Provinciale Staten heeft vandaag besloten meer onderzoek te doen naar deze voorkeursvariant.
Al jarenlang wordt er gezocht naar een oplossing voor het kruispunt Bos. Er is veel oponthoud door vrachtverkeer en ook heeft de opening van de combitunnel in Nijverdal de drukte verder vergroot.
Er waren meerdere varianten bedacht, maar de voorkeur van Gedeputeerde Staten gaat uit naar de ongelijkvloerse kruising. Fietsers krijgen daardoor een vrijliggende en volledige ongelijkvloerse fietsroute onder de N35 en het spoor door.

Beter beeld

De kosten voor de aanpak van het kruispunt is voorlopig geraamd op 45 tot 50 miljoen euro. Als de voorkeursvariant verder wordt uitgewerkt dit jaar, verwachten Gedeputeerde Staten een beter beeld van de daadwerkelijke kosten te krijgen. Begin 2017 wordt er dan een investeringsvoorstel aan Provinciale Staten voorgelegd.

Lobby in De Haag

Een meerderheid van de partijen steunden een motie van de VVD om Gedeputeerde Staten op te roepen te lobby'en in Den Haag voor financiële steun. Er is inmiddels 38 miljoen euro beschikbaar om het kruispunt aan te pakken, maar dat is niet genoeg.
De partijen willen daarom dat het Rijk extra bijdraagt omdat de weg eigendom is van het Rijk. De minister heeft eerder aangegeven dat het Rijk geen geld heeft om bij te dragen aan de aanpak van de weg.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.