Eelco Wagenaar

Doelman Wagenaar helpt waterpoloërs officieus naar OKT

De Nederlandse waterpoloërs zijn zo goed als zeker van deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Triëst. De mannen wonnen dinsdag dankzij een heldenrol van doelman Eelco Wagenaar uit Borne in een thriller van Georgië en zijn zo verzekerd van een plek bij de beste twaalf op het EK in Belgrado.
Oranje - met ook Lars Gottemaker uit Nijverdal, Lars Reuten uit Almelo en Jorn Winkelhorst uit Hengelo nog in de gelederen - mag daardoor normaal gesproken meedoen aan het OKT, maar er is wel een voorbehoud: landen uit andere werelddelen die recht hebben op een plekje op het toernooi in Italië kunnen zich nog de hele dag aanmelden. Dan is mogelijk de elfde plek op het EK pas voldoende.
Tegen Georgië boog Nederland een vroege achterstand (2-4) om naar een 7-5-voorsprong. Met nog drie seconden op de klok werd het echter 9-9 en moesten strafworpen de beslissing brengen. Ook de reguliere penaltyreeks bleek niet afdoende. Roeland Spijker raakte de paal, maar doelman Eelco Wagenaar redde op de vijfde worp van Revaz Imnaishvili. Wagenaar besliste de match door een tweede redding na zestien penalty's.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.