nieuws

Informatieavond over azc in Zwolle massaal bezocht en verloopt rustig

Naar schatting zo'n 1500 belangstellenden zijn afgekomen op de speciale informatieavond van de gemeente Zwolle over de vestiging van een permanent asielzoekerscentrum op bedrijvenpark Oosterenk. De avond verliep zonder noemenswaardige incidenten.Â
De gemeente heeft de avond georganiseerd om een open en eerlijk gesprek met omwonenden en betrokkenen te voeren. Vooral vanuit veel vrijwilligersorganisaties is er steun voor het nieuw te realiseren azc, anderzijds is er ook bezwaar. Een situatie die vergelijkbaar is met de stand van zaken rond vluchtelingenopvang in veel andere plaatsen.
In Zwolle zijn de grootste bezwaren de veiligheidssituatie en de grootschaligheid van het beoogde azc. Tussen de 600 en 800 vluchtelingen moeten er een plek krijgen. Dat stuit veel omwonenden tegen de borst. Zij vinden dat voor de omliggende woonwijken een te grote belasting. 

Burgemeester Meijer herkent de bezwaren

De angst voor een te grootschalige opvang in de buurt werd door meerdere sprekers naar voren gebracht. Een signaal dat burgemeester Meijer zeer serieus neemt. Voor de omwonenden zullen dan ook nog aanvullende avonden worden georganiseerd om verder over de gevreesde problematiek te spreken. 

Zwolse raadsleden in gesprek met bezoekers

Op de avond waren ook veel Zwolse raadsleden uitgenodigd. Zij gebruiken de informatie uit de voorlichtingsavond en de persoonlijke gesprekken met aanwezigen om zich een beeld te vormen van de situatie, de bezwaren en de wenselijkheid van een azc van deze grootte op de locatie aan de Dokter van Thienenweg. De gemeenteraad zal medio april een definitief besluit moeten nemen over het wel of niet toestaan van een permanent azc op deze locatie. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.