Herxen

'Herxen in Beeld' door trotse Herxenaren

Herxen heeft ongeveer 150 inwoners, maar stuk voor stuk zijn ze trots op de buurtschap en haar verhalen. Dat moest worden vastgelegd, dachten een aantal inwoners.
Dit initiatief om de verhalen, foto's en geschiedenis van Herxen te bundelen is uitgegroeid tot het project 'Herxen in Beeld'; een project waarin "de Herxenaren zich herkennen, dat verbindt en binding met de plek bevordert", zoals de initiatiefnemers het project zelf beschrijven.

Website 'Herxen in Beeld'

De website www.herxeninbeeld.nl is één deel van het project. Hierop hebben foto's en verhalen van mensen uit Herxen een plekje gekregen.

Film 'Ontmoeting met Herxen'

Naast de website is de film 'Ontmoeting met Herxen' gemaakt door filmmakers Sjoerd Litjens en Waldemar de Vries. Hij heeft inwoners in de buurtschap op de voet gevolgd. De film ging zaterdag 16 januari in prèmiere in Dorpshuis Herxer Marke en wordt ook nog geplaatst op de website.

Jorien Kranendijk is voorzitter van Plaatselijk Belang Herxen en één van de initiatiefnemers van Herxen in Beeld. Zij vertelt hoe Herxenaren ondernemend zijn: "als hier iets wordt gezegd, gebeurt het ook daadwerkelijk". Ook ontmoeten we inwoner Bennie van Munster die ons meeneemt naar de plek waar hij vroeger naar de zondagsschool ging en dat gaat niet zonder de nodige emoties.
Meer Mooi Overijssel? Volg op op Facebook en Twitter!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.