nieuws

Het ijs is zwart, de temperatuur onder nul, Haaksbergen is klaar voor de schaatsmarathon

Het heeft er alle schijn van dat de eerste schaatsmarathon van het jaar op natuurijs vanavond in Haaksbergen onder perfecte omstandigheden kan worden verreden. Â
Voorzitter In 't Veld van ijsclub IJSCH uit Haaksbergen constateert aan de vooravond van de schaatsmarathon met grote tevredenheid dat het weer geen roet in het eten heeft gegooid. Ondanks dat de zon overdag geruime tijd fel scheen, leed het ijs er niet onder. "Dat komt omdat de temperatuur hier vlak aan de Duitse grens onder de nul graden bleef. In tegenstelling tot de rest van Nederland blijft het in Haaksbergen gewoon vriezen", aldus In 't Veld.

Hard en zwart, het is perfect ijs

Het levert niet alleen een dikke ijsvloer op, het ijs is ook nog eens 'zwart', zoals In 't Veld het als een kenner omschrijft. "Precies zoals de marathonschaatser het natuurijs graag ziet. Hard en zwart. Het is perfect ijs." Vandaar dat ijsvereniging IJSCH niet zo veel meer hoeft te doen om het ijs tiptop te krijgen. "We poetsen het om zes uur nog een keer op met een veger. Dat is alles." 
Tot de wedstrijd voor de dames om half zeven van start gaat (de heren volgen een uur later) mag er niemand het ijs op. Het moet perfect blijven. "Het ijs is heilig", zegt de voorzitter van schaatsvereniging IJSCH, die vanavond tussen de twee- en de vierduizend toeschouwers langs de ijsbaan verwacht te mogen begroeten. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.