Haaksbergen

Gary Hekman wint natuurijsmarathon in Haaksbergen, Irene Schouten sterkste vrouw

Gary Hekman uit Kampen heeft in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs op zijn naam geschreven. Hij won de sprint van een kopgroep van 13 man.
Na ongeveer dertig ronden ontstond er een kopgroep van 13 man en die wist een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Ondanks enkele pogingen van rijders om te ontsnappen, gebeurde dat niet en dus moesten de overige schaatsers tien ronden voor het einde de baan verlaten en dus werd het een sprint tussen de 13 om de winnaar te bepalen. Dat werd dus sprinter Hekman, voor Simon Schouten uit Andijk en de Belg Bart Swings. Het was voor Hekman de eerste zege op natuurijs in Nederland.
Het marathonpeloton verhuist deze week naar de Weissensee in Oostenrijk, waar onder meer op zaterdag het Open Nederlands kampioenschap wordt verreden. Hekman verdedigt daar zijn titel.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst eerder op de avond naar Irene Schouten. Zij bleef in een kopgroep van vier Elma de Vries en Emma Engbers voor. Ineke Dedden uit Wanneperveen eindigde als vierde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.