Borne

Ouders starten crowdfundactie voor rolstoelbus voor Teun uit Borne

"Zo zijn we helemaal niet, en we hoeven ook geen medelijden", zegt Marleen de Vries. Ze is de actie 'Een rolstoelbus voor Teun' gestart en hoopt daarmee 12.500 euro op te halen.
Maanden hebben ze getwijfeld of ze het wel moesten doen, maar dinsdagavond hakten ze de knoop door. Een pagina op Dream or Donate werd aangemaakt. Marleen en haar man Rogier hopen met die pagina een deel van het bedrag dat ze nodig hebben voor de bus op te halen. De rest sparen ze al bij elkaar en als ze hun huidige auto verkopen, kan de bus besteld worden.

Leven is duur

"Leven met een gehandicapt kind is duur. Er zijn altijd nieuwe hulpmiddelen nodig en dat kost heel veel geld. Ik ben gewoon blijven werken om het allemaal te kunnen betalen.", zegt Marleen. 
Een paar jaar geleden heeft de familie hun huis kunnen verbouwen met hulp van de gemeente Borne. Daardoor konden ze een slaapkamer en badkamer maken op de begane grond, waardoor ze Teun zelf thuis kunnen verzorgen. "Maar Teun wordt steeds groter en zwaarder en het wordt steeds moeilijker."

Huilend voor het ziekenhuis

Laatst stond Marleen huilend op de parkeerplaats voor het ZGT. Ze moest met Teun naar het ziekenhuis, maar om hem met rolstoel en al daar te krijgen, kostte enorm veel moeite. Door zijn beperkingen werkt Teun niet mee en voelt hij tien keer zo zwaar als hij is. "Ik kon niet meer. Ik dacht: Dit doe ik nooit weer."
Een oplossing is een rolstoelbus voor Teun, waar hij met rolstoel en al in kan. De familie kan dan makkelijker samen met hun andere zoon Willem op pad. Maar zo'n bus kost rond de 30.000 euro. Na de verbouwing zijn ze direct weer gaan sparen en als ze hun huidige auto verkopen, hebben ze in het najaar ongeveer twee derde van het bedrag bij elkaar. De rest hopen ze nu via crowdfunding op te halen.

'Konden we maar wat doen'

Binnen een dag is er al meer dan 2.000 euro binnengekomen. "De reacties zijn overweldigend. Gisteravond kon ik ze niet meer lezen door de tranen heen.", zegt Marleen. "Zo vaak zeiden vrienden en familieleden 'Konden we maar wat voor jullie doen..!' maar dat kan niet en dan gingen ze weer naar hun gezonde kinderen thuis. Nu kunnen ze toch iets doen."
Dat de zorg moet veranderen en de gemeente zich steeds meer moet terugtrekken, snappen ze wel. "Maar het is wel jammer. Als het tien jaar geleden was geweest, hadden we die bus gewoon gekregen. Maar we doen nu wat in onze macht ligt om het zelf te doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.