Dalfsen

Zes 'passeerstroken' langs smalle Rechterensedijk Dalfsen als alternatief voor bomenkap

Zes passeerstroken op Rechterensedijk
Zes passeerstroken op Rechterensedijk
De Rechterensedijk in Dalfsen krijgt met de herinrichting als 60 kilometerweg zes zogenoemde passeerstroken. Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben de knoop doorgehakt in de slepende kwestie. De gemeenteraad beslist in februari.
De passeerstroken komen aan de noordkant van de weg te liggen. Het zijn een soort parkeerhavens waar het verkeer op de smalle weg even kan uitwijken als er een tegenligger aankomt.

Slechts zeven bomen kappen

Het grote voordeel van deze oplossing is dat er maar zeven bomen gekapt moeten worden. De plekken voor de passeerstroken komen namelijk bij stukken langs de weg waar al open plekken zijn.

Referendum

In de plannen voor de herinrichting van de Rechterensedijk werd oorspronkelijk uitgegaan van de kap van 120 bomen langs de smalle weg. Dat stuitte op veel weerstand. Uiteindelijk is er met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 een referendum gehouden over het onderwerp. Daardoor is de kap van de 120 bomen van tafel gegaan.

Goedkoper

De gemeente Dalfsen zegt dat met het nieuwe plan om slechts zeven bomen te kappen het huidige aanzicht van de Rechterensedijk behouden blijft en dat de kosten van de reconstructie ook nog eens 25.000 euro goedkoper uitvalt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.