Zwolle

Gemeenten vragen in brief aan Provincie om aanpak knelpunt N340 Varsen

Provinciehuis in Zwolle
Provinciehuis in Zwolle
Bij de aanpak van de N340 en de N48 moet extra aandacht worden geschonken aan het knelpunt bij Varsen. Dat schrijven Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Zwolle in een brief aan Provinciale Staten, die binnenkort een besluit nemen over die aanpak.
Er wordt al jaren gewerkt aan een plan van verbetering en verbreding van de N340/N48, waarmee de doorstroming en de veiligheid verbeterd moet worden. In 2013 namen Provinciale Staten een motie aan waardoor een flinke bezuiniging in de plannen moest worden doorgevoerd.

Gezamenlijke ambitie voor regio

Volgens de gemeenten ligt er nu een goed plan. "Ons gezamenlijke en unanieme standpunt is dat de variant van 191 miljoen het beste recht doet aan de gezamenlijke ambitie voor een verkeersveilige, leefbare en bereikbare regio."
Maar het plan lost nog niet alle knelpunten op, zeggen de gemeenten. "Voor Varsen is een aanvullende investering nodig voor een bereikbare regio. Hiermee wordt een verbetering van de verbinding Zwolle-Hardenberg gerealiseerd." 

Toezegging PS

De gemeenten doen een beroep op de toezegging van Provinciale Staten dat aanvullende maatregelen bespreekbaar zijn als de voorstellen voor veiligheid en doorstroming in het huidige plan nog niet aan de wensen voldoen.
Het voorstel waarover Provinciale Staten binnenkort besluiten bestaat onder andere uit de aanleg van het knooppunt A28/N340, een spoorkruising met viaduct in het nieuwe tracé A28–N340 dat tot de Ankummerdijk loopt, er wordt geïnvesteerd in de verkeersveiligheid op de N340 ten oosten van de Koesteeg in Dalfsen en de onderdoorgang in Balkbrug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.