Almelo

Niet genoeg elektriciteit voor machine op bedrijventerrein Almelo

Henri Meijer moet maar afwachten wanneer en hoe lang zijn nieuwe watersnijmachine het doet. Hij wil een grotere aansluiting maar de capaciteit op het bedrijventerrein Turfkade West is op.
"Het bedrijfspand waar de machine van de heer Meijer staat bevindt zich achter zijn woonhuis. De aansluiting die hij daar heeft is ook die van een gewoon woonhuis", zegt Wim van der Werf van Cogas. "Hij kan een bedrijfsaansluiting krijgen maar dan moet er eerst een nieuw transformatorhuisje komen", zegt van der Werf.
Henri Meijer kocht de machine met een waarde van 160.000 euro een jaar geleden en sindsdien valt hij om de haverklap uit. "Soms doet hij het heel even, de andere keer een paar uur, je kunt er geen peil op trekken. Echt waardeloos!", zegt Meijer. Een jaar geleden vroeg hij een andere elektriciteitsaansluiting aan. "Die mail is ergens blijven liggen en nooit beantwoordt. Dat hadden we beter moeten doen. De aanvraag had gedaan moeten worden via aansluiting.nl", zegt woordvoerder van der Werf van Cogas.
Toegenomen vraag van elektriciteit
Van der Werf heeft Meijer vandaag uitgenodigd om snel tot een oplossing te komen. "Wij zullen de aanvraag van de heer Meijer met spoed behandelen", zegt van der Werf.
Op korte termijn een zwaardere aansluiting krijgen is niet mogelijk. Door de toegenomen vraag van elektriciteit is het plafond op dit bedrijventerrein bereikt en moet er dus uitbreiding komen. Daarvoor moet Cogas eerste een stukje grond verwerven voor de plaatsing van een nieuw transformatorhuisje. Volgens Cogas hebben er geen andere bedrijven geklaagd over capaciteitsproblemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.